Mała szkoła gotowania

Makaronowe Muszelki

SKŁADNIKI :

  • pomidor  2 szt.

  • ogórek świeży  1 szt.

  • makaron (duże muszle)  1 opakowanie

  • ser brie

  • ser mozarella

  • woda  1 l

  • SPOSÓB WYKONANIA :
  • Makaron ugotować al dente, po wyjęciu ułożyć na ręczniku papierowym muszlą do blatu
  • Pomidory umyć i pokroić drobno w kostkę, ogórek świeży obrać ze skórki i pokroić drobno w kostkę. Sery pokroić troszkę w kostkę.
  • Parę muszli zapełnić pomidorem, ogórkiem i serem brie, i kolejne muszle zapełniamy pomidorem, ogórkiem i serem mozzarella.

FASZEROWANA CUKINIA

SKŁADNIKI :

  • cukinia  4 sztuki

  • papryka czerwona  2 sztuki

  • cebula dymka  2 sztuki

  • pieczarki  kilka sztuk

  • pomidory suszone

  • czarne oliwki

  • ser feta  1/2 opakowania

  • oregano świeże  kilka gałązek

  • oliwa z oliwek

  • sól

  • pieprz

  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

  • Cukinie kroimy wzdłuż i łyżeczką wydrążamy środek. Solimy, pieprzymy, skrapiamy z obu stron oliwą. I chowamy do lodówki.
  • Robimy farsz: paprykę, pieczarki i dymkę kroimy w kostkę, taką nie za małą. Wrzucamy do miski, solimy, dajemy troszkę oliwy, sosu sojowego, mieszamy i wykładamy na tackę do grillowania. Grillujemy.
  • Suszone pomidory kroimy na niewielkie kawałki, oliwki na ćwiartki, ser feta w małą kostkę. Przekładamy wszystko do miski. Dorzucamy drobno posiekane oregano i zgrillowane warzywa.
  • Wyjmujemy cukinię z lodówki i napełniamy ją farszem. Grillujemy na tackach grillowych kilkanaście minut przykryte folią aluminiową.

 



Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl